Op een onstuimige Tweede Pinksterdag hield Stichting One Fine Day uit Lelystad voor het eerst sinds de uitbraak van corona weer een vaartocht voor kinderen met beperkingen. Nieuwe vriendschappen werden gesloten, ervaringen uitgewisseld en zeebenen gekweekt.

Voor deze tocht, die via de Houtribsluizen in Lelystad op het zuidoostelijk deel van het IJsselmeer werd gevaren vanwege de straffe windkracht 5 Beaufort, hadden zich veertien kinderen en elf ouders aangemeld. In de dagelijkse praktijk hebben de kinderen te kampen met problemen rond de aanmaak van hormonen door de bijnierschors.

‘Een dag op het water met de Bounty, een prachtig dwarsgetuigd zeilschip, betekent een dagje zorgeloos varen’, aldus Douwe Pot, secretaris van Stichting One Fine Day. ‘In weer en wind werden de kinderen en hun ouders uitgedaagd om de zeilen te hijsen, het schip op koers te houden, maar ook om de honger van de gasten te stillen. Een prachtig samenspel van jong en oud, van vrijwilligers tot professionals met als doel de zorgen van alle dag even te vergeten’.