De eerste vaartocht van het seizoen op 6 april van 2024 was ‘toppie’.

Tegen 10:45 uur op zaterdag 6 april stonden al best veel kinderen van de Bijnier(patiënten)vereniging NVACP en hun ouders/verzorgen (37 personen) te trappelen om aan boord te gaan van de twee mast brigantijn ‘‘Bounty’ (in 1954 gebouwd). Voor Lelystad-Haven was prachtig warm en mooi weer voorspeld. Zeker voor de tijd van het jaar, ± 24° en windkracht 3 tot 4. Schipper Alex heette iedereen welkom met koffie/thee of limonade plus een Bastogne koek en legde kort de veiligheidsinstructies uit en wat Stichting One Fine Day doet. Het zeilschip werd reisvaardig gemaakt en voer richting de sluis naar het IJsselmeer. Ondertussen werden drie groepen samengesteld om te helpen: zeilers, horeca en sturen. In korte tijd was iedereen druk bezig. De sluis heeft niet veel verval, maar het was toch leuk om dit eens te zien. Vervolgens kozen we het open water: het IJsselmeer.

Rond de middag werden de passagiers hongerig en gingen we aan lekkere tosti’s, broodjes en kreeg eenieder een banaan en appel toe. Uiteraard was er ook het nodige te drinken.

Na een flinke tijd op ‘het ruime sop’ aanvaardden we de terugtocht en door de straffe wind ging het schip soms best schuin. Maar stuurman Dennis had met hulp van een van de kinderen alles goed in de hand. Het is erg leuk om al die blije gezichten te zien!

Kinderen en/of ouders konden ook nog de nodige kennis en ervaring met elkaar uitwisselen in de kajuit. Wellicht zijn er zelfs wat vriendschappen gesmeed.

Rond 15:30 uur meerden we weer aan in de haven. Na afloop ging iedereen huiswaarts met een zakje chips en wat drinken.

Het was een onvergetelijke zeilbelevenis waar de kinderen en andere opvarenden met volle teugen van hebben genoten. En wellicht ook nog wat van hebben opgestoken.

Op naar de volgende vaartocht!