Met de frisse bries van het nieuwe vaarseizoen in de zeilen, staat ons bij ‘One Fine Day’ een bijzonder avontuur te wachten. Hierbij geldt: veiligheid voor alles gezien de kinderen die aan onze hoede zijn toevertrouwd.

De bruine vloot bestaat uit 235 historische zeilschepen die gebruikt worden voor dagtochten, school- en groepsreisjes. ‘Onze’ schepen de ‘Abel Tasman’ en de ‘Bounty’ behoren daar ook toe. Twee dodelijke ongelukken in 2022 waren aanleiding tot een onderzoek door de Raad van de Veiligheid. En dat leidde weer tot extra controles door toezichthouder de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&TT). Dat moet vóór 15 april gereed zijn hoewel het wel de vraag is op dat wel lukt (o.a. door personeelskrapte).

Dit jaar heeft elk schip een extra sprankel van zorg en aandacht gekregen door een speciale keuring. Geïnspireerd door de toewijding om de veiligheid op zee te garanderen, heeft de IL&T een nieuwe standaard gezet. Met trots en blijdschap kunnen we delen dat de ‘Abel Tasman’ en de ‘Bounty’, deze toets met vlag en wimpel hebben doorstaan. Zij liggen nu in volle glorie klaar om de kinderen de dag van hun leven te geven op het water. We kijken ernaar uit om samen met de kinderen koers te zetten naar een onvergetelijke ervaring.

Dus u kunt met een gerust hart uw kind met de begeleider(s) laten deelnemen aan een van onze vaartochten op de ‘Bounty’ of ‘Abel Tasman’.

Namens het bestuur: Douwe Pot, Pieter Stierman en Jan van Zijtveld